Skip to content

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВИДЕА

На нашиот Youtube канал ќе најдете видеа кои дополнително ќе ви објаснат како да се постигне изедначена клима и оптимална дистрибуција на воздухот!

КАНЦЕЛАРИСКА ВЕНТИЛАЦИЈА И ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ

Работата во канцеларија да биде што попријатна и продуктивноста на вработените на ниво, неопходно е да се обезбеди квалитетна микроклима. Добро осмислен вентилациски систем, кој обезбедува правилна размена на воздух, удобен и рамномерен тек, без промаја, секако ја зголемува продуктивноста на работата.

 

СПРЕЧУВАЊЕ НА ПРЕНАСОЧУВАЊЕ НА ВОЗДУШНАТА СТРУЈА

Текстилните џебови се направени за да се спречи пренасочивање на воздухот кој излегува од перфорациите. Ова решение се базира на комбинирање на две воздушни струи со слична брзина. Издувот на воздухот од последната дупка во решетката е насочена под одреден агол кон воздушниот тек од перфорација со помош на текстилен џеб, и на тој начин го стабилизира пренасочувањето на струјниот тек од перфорации.

 

ПРИМЕРИ ЗА ИНСТАЛИРАНИ ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ

Прихода текстилните канали се најдобро решение за дистрибуција на воздухот во канцеларии, училишта, продавници, ресторани, јавни простори како што се базени и чекални, спортски сали, магацини, оранжерии, и производствени погони.

ПАТЕНТ НА ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ

Микроперфорациите се нашата фантастична иновација заштитена со патент! Тие се ситни, ласерски обликувани дупки кои овозможуваат голема флексибилност на дистрибуција на воздухот со мала брзина. Со нивна помош можеме да испорачаме ладен, густ воздух полека и рамномерно. Дифузерите со микроперфорации обезбедуваат удобна вентилација без чувство на промаја, за простории како што се канцеларии, училници, барови, ресторани и слични објекти.

 

ИНСТАЛАЦИЈА НА ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ

Брза и лесна инсталација – предноста на Прихода текстилните канали Инсталацијата на текстилните канали е многу едноставна и брза. Во просек е потребно само 20% од времето, потребно за инсталирање на лимениот канал. Постојат многу различни начини за закачување на текстилните канали и осмисливме ефективни решенија за секоја инсталацијска ситуација.

 

МАЛА ТЕЖИНА

Текстилните дифузери и канали тежат помалку од 5 % од вкупната тежина на лимените канали. Тие се лесни за ракување и претставуваат минимално оптоварување за кровната конструкција.

 

ТРИ СЕКУНДИ ПРИХОДА КАНАЛИ ВО СИТЕ БОИ, НИЈАНСИ, МОТИВИ

Благодарение на технологијата Prihoda ART, можете да изберете било која боја или графички мотив по желба на клиентот и на тој начин дизајнерски да го вклопите во интериерот.

 

ПРИХОДА ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ

Прихода Хрватска е ексклузивен претставник за текстилни канали во Хрватска. Благодарение на водечката технологија и приспособливост, ги покриваме речиси сите потреби за дистрибуција на воздух во производствени погони, канцеларии, ресторани, сали, трговски центри, образовни институции, магацини, кујни итн.

 

ВЕНТИЛАЦИЈАТА НЕ МОРА ДА БИДЕ ЗДОДЕВНА

Технологијата за боење на тканините им дава на нашите вентилациски канали нова естетска димензија и тие стануваат интересен дел од интериерот. Ние произведуваме дифузери во било која боја од Пантенеовиот графикон на бои и/или со кој било дизајн, фотографија, слика, лого или натпис. Боите или сликите нема да избледат дури и со редовно перење.

 

ПРЕДНОСТИ НА ПРИХОДА ТЕКСТИЛНИТЕ КАНАЛИ

Прихода има патент за микроперфорации и голем број други технологии со кои постигнува најдобри резултати во дистрибуцијата на воздухот.