Skip to content

PMSRE - РЕЦИКЛИРАН МАТЕРИЈАЛ

ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ И ДИФУЗЕРИ ИЗРАБОТЕНИ ОД 100% РЕЦИКЛИРАН МАТЕРИЈАЛ

Нашите текстилни канали изработени од рециклиран материјал изгледаат и работат исто како и текстилните канали на стандардните тканини. Разликата е во тоа што во рециклираните текстилни канали, полиестерските влакна се направени од употребени ПЕТ шишиња. Етикета REPREVE за рециклирана тканина значи дека нашите производи се во согласност со принципите на одржлив развој. Користените пластични шишиња добиени за време на сортирањето на отпадот
прво се дробат, по што се отстрануваат непожелните смеси, а потоа
се топат. Добиениот гранулат се ротира за да се создаде синтетичко предиво.

Придобивки за животната средина

Секој m² на PMSre материјала, нашите тканини направени од рециклирани конци, го намалуваат отпадот за 13 пластични шишиња. За текстилен дифузер со должина од 10 m и дијаметар од 630 mm, ова претставува 257 пластични шишиња. Слободно испратете ни прашање и ние ќе ве известиме за тоа со колку ПЕТ шишиња можете да го намалите отпадот на депониите, во морињата или реки.

100% рециклиран отпаден материјал
Заштеда на енергија од 66%
Заштеда на вода за 50%
34% намалување на емисиите на стакленички гасови

Други фактори кои се од корист за животната средина

МЕТОД НА МИКРОПЕРФОРАЦИЈА КОЈ НИЕ САМИТЕ ГО РАЗВИВМЕ:

Вентилатори кои пробиваат воздух низ текстилот, трошат помалку енергија поради намалена загуба на притисок на микроперфориран текстил што фаќа помалку нечистотија
Пониските и поевтини нивоа на филтрација дополнително ја намалуваат потрошувачката на енергија од вентилаторот која се троши за надминување на загубата на притисок во филтерот
Заштеда на енергија и време потрошено за замена и перење на системот поради значително побавно валкање

ПРИХОДА ЕКВИЛИЗАТОРИ (ECVILIZATORS)

Отворената конструкција ја намалува загубата на притисок и спречува складирање на прашина во споредба со традиционалните сита

 

ИНОВАТИВНИ АГЛИ

Изработени од надолжни сегменти имаат значително помала загуба на притисок

 

Спецификации

Безбедност од пожар B-s1, d0 EN ISO 13501-1: 2003, во согласност со
Оптимална цврстина
Погоден за чисти области - не емитира честички во согласност со норматаISO 14644-1: класа 4
Лесно одржување
10-годишна гаранција
Дозволете ни да подготвиме сопствено решение за Вас