Skip to content

ЧИСТЕЊЕ И ОДРЖУВАЊЕ НА ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ ОДРЖУВАЊЕ НА ЧИСТОТАТА

Održavanje čistoće

Сите наши текстилни канали и дифузери се изработени од високо квалитетни иотпорни материјали без адитиви на природни влакна. Состав на материјалот е наведен во техничкиот опис на вашата нарачка. Ако дифузерот/каналот содржи гумени ленти, лакови или затегнувачи, овие фиксни делови мора да се отстранат пред перењето.

СЕКОЕ ОДРЖУВАЊЕ МОРА СТРОГО ДА ГИ СЛЕДИ СИМБОЛИТЕ ЗА ПЕРЕЊЕ ОЗНАЧЕНИ НА.

udrzba_40-1-300x201

перење во машина за алишта на

температура од максимум 40 °C, нормално

механичко дејство, нормално плакнење,

нормален циклус на центрифуга

 

udrzna_40_mirne-300x200

лесно механичко дејство, исплакнуање со

паѓање на температура, лесна центрифуга,

лесно машинско перење, максимална

температура 40 °C

udrzba_rucni-300x200

перење само рачно, не е дозволено

машинско перење, максимална температура

40 °C, ракувајте нежно

udrzba_beleni-300x200

не го избелувајте производот

 

udrzba_nesusit-300x200

не го сушете производот во ротациона

сушара

 

udrzba_zehleni_110-300x200

пеглање на температура не поголема од 110

°C, применувајте претпазливост при

пеглање на пареа

udrzba_nezehlit-300x200

пеглање не е дозволено; не се дозволени

изложеност на пареа и третмани со пареа

udrzba_chemicky_ne-300x200

не е дозволено хемиско чистење, не ги

отстранувајте дамките со органски

растворувачи

udrzba_chemicky_ano-300x200

дозволено е хемиско чистење

со перхлороетилен и сите наведени

растворувачи под симболот F

КАКО ДА СЕ ИСЧИСТИ ТЕКСТИЛНИОТ КАНАЛ:

1. Многу валканите дифузери прво треба да се исчистат од прашина со правосмукалка (воздух под притисок или мека четка).

2. Дифузерите/каналите произведени од тканина: Prihoda Classic (PMS, NMS), Prihoda Premium (PMI, NMI), Prihoda Light (PLS, NLS), Prihoda Recycled (PMSre, NMSre), Prihoda Durable (NMR), Prihoda Hydrophobic (NLW), се перат во машина за перење со индустриски детергент за перење (дозирање во согласност со препораката на добавувачот) на 40 °C; препорачуваме број на вртежи од 400 во минута и интензивно плакнење. Во зависност од степенот на извалканоста, циклусот на перење може да се повтори или да се користи посилендетергент.

3. Дифузери/канали произведени од тканина: Plastic (NMF), Foil (NLF), Glass (NHE), Translucent (NMT) не можат да се перат во машината за перење алишта. Нечистотијата обично може ефикасно да се исчисти со правосмукалка, крпа за под или вода.

4. Доколку е потребно, во перењето додадете средство за дезинфекција на местото на инсталација. Хемиски средства или средства за дезинфекција не смеат да влијаат на тканината (видете симболи за перење). Детергентот треба да се дозира во согласност со препораките на добавувачот.

5. По завршувањето на перењето, добро исушете го дифузерот и инсталирајте го. Воздухот кој минува низ дифузерот може да се користи за сушење на тканината.

6. Површинска (индуктивна) нечистотија обично може лесно да се отстрани со правосмукалка со директно усисавање на инсталираниот дифузер. Дозволете ни да подготвиме приспособено решение за Вас
Дозволете ни да подготвиме сопствено решение за Вас