Skip to content

Текстилни канали - уметност и наука за дистрибуција на воздухот

Широкото познавање на протокот на воздух во животната средина е основа на нашата работа. Во текот на годините на работа и истражување како компанија Прихода, лансиравме низа сосема нови технолошки решенија и поседуваме неколку патенти. Нашите текстилни канали можеме да ги произведеме во било која боја и тоа со било каков мотив.

ПРИХОДА ART

Произведуваме разнобојни текстилни канали бидејќи тие се издвојуваат со својата
особеност.

НАШИ ИНОВАЦИИ

Повеќе паметни иновации во дистрибуцијата на воздухот.

ТЕКСТИЛНИ КАНАЛИ И ДИФУЗЕРИ

Текстилните дифузери претставуваат универзален инструмент за таргетирана дистрибуција на воздухот во собата. Тие го покриваат целиот опсег на проток и дистрибуција на воздухот што се користи во пракса. Текстилните канали носат воздух до дестинацијата без дифузија и сите наши воздушни канали изработени се од специјално развиени, високо издржливи, полиестерски тканини.

Текстилните канали имаат неколку имиња кои се користат во пракса; воздушни чорапи/ракави (air socks), текстилни дифузери, воздушни канали, платнени цевки или платнени канали, платнени вреќи, сошиени канали...

ПРИЧИНИ ЗА ТКАНИНА

Сите наши текстилни канали обезбедуваат прилагодена дистрибуција на воздухот. Тие можат да се перат во машината за перење алишта и лесно се инсталираат. Достапни се во посебни бои или со различни графички мотиви. Тие се лесни и имаат долг век на траење.

 

СОФТВЕР AIR TAILOR

Развивме сопствен софтвер Air Tailor кој овозможува прецизно одредување на нарачките до најмалите детали. Резултатите се прикажуваат графички во форма на просторна проекција.

 

МАМА КЕЛИ ХОЛАНДИЈА

Овој неодамна отворен ресторан сместен под Олимпискиот стадион во Амстердам е многу добро рангиран во редот на ресторани на порталот TripAdvisor. Постојат многу причини да го посетите. Главни специјалитети се јадења од јастог и пилешко, и речиси се во овој ресторан е во розева боја. Благодарение на нашите Prihoda Art решенија, успеавме да произведеме дифузери во RAL3015 нијансата што ја сакаа и резултатот е навистина уникатен!

СПОРТСКИ ЦЕНТАР EBBW, ХОЛАНДИЈА

Оваа одлична инсталација комбинира внимателно разработен дизајн, прецизно насочување на протокот на воздух, храбри идеи во врска со поставувањето на
дифузерот, идеален избор на боја и конечно совршена инсталација.

МАГАЦИН ЗА СИРЕЊЕ, ХОЛАНДИЈА

Дифузери со внимателно дизајнирана дистрибуција на воздухот, инсталирани во магацините за сирење, се многу важен фактор во процесот на созревање на сирењето. Прекумерното струење на воздухот би го забрзало сушењето на сирењето и би предизвикало несакано губење на тежината и волуменот. Мали текстилни млазници со дијаметар од 40 mm го дисперзираат воздухот на ниво на подот помеѓу носачите со сакана брзина од 1 m/s.

3A HAC

Компанијата Prihoda е еден од водечките и најголемите производители на текстилни канали и дифузери во светот! Компанијата е основана во 1994. година и сеуште е во сопственост на основачот Zdeněk Příhoda кој управува со неа. Компанијата доживеа значителен раст во текот на годините, како и производите што ги произведува.

Во Хрватска, Македонија и Албанија, агенцијата за сите производи има директна филијала, компанијата PRIHODA Хрватска d.o.o.