Skip to content

ПРЕДНОСТИ

ПАМЕТЕН ИНВЕСТИТОР НЕМА ДА СЕ ДВОУМИ

Иднината им припаѓа на текстилните дифузери и канали. Во споредба со традиционалните лимени канали, текстилните канали и дифузери секако имаат ЕКОНОМСКИ, ТЕХНИЧКИ, ХИГИЕНСКИ, ЕКОЛОШКИ и ЕСТЕТСКИ ПРЕДНОСТИ. Компанијата Prihoda, s.r.o. е меѓу најголемите производители во светот.

CFD1-1024x707
yes2

ПРОТОК НА ВОЗДУХ ВРЗ ОСНОВА НА ОДРЕДЕНИ БАРАЊА

Сите наши текстилни канали обезбедуваат прилагодена дистрибуција на воздухот. Тие можат да се перат во машина за перење алишта и лесно се инсталираат. Достапни се во посебни бои или со различни графички мотиви. Тие се лесни и имаат долг век на траење.

 

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Нерамномерна распределба на воздухот. Воздухот тече низ само неколку излези, што во некои области често создава промаја и доведува до недоволна вентилација.

 

pračka-1024x576
yes2

БЕСПРЕКОРНО ЧИСТЕЊЕ И ОДРЖУВАЊЕ

Тоа е единствениот вид на канал кој може темелно да се исчисти со перење во машина со можна употреба на дезинфекција.

 

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Тие не можат да се исчистат 100%, особено ако се работи за посложени водови за дистрибуција на воздух. Одржувањето е исклучително скапо и долго.

 

proc_animace_2-1024x694
yes2

БРЗА ИНСТАЛАЦИЈА

Инсталацијата на текстилниот канал е многу едноставна и брза. Ќе ви треба само 20% од времето кое би ви било потребно за инсталација на лимени канал.

 

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Долготрајна и технички напорна инсталација на тешки лимени канали.

proc_prihoda_art-1-1024x768
yes2

ИЗГЛЕД НА БАРАЊЕ

Со технологијата Prihoda ART, можете да изберете било која боја или графички мотив. На овој начин, вашиот канал може да стане површина за рекламирање или може целосно да се интегрира во интериерот.

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Ладен и здодевен изглед со мала можност за промена.

 

111
yes2

ЗАШТЕДА НА ТРОШОЦИ

Традиционалните решетки на каналите не се потребни бидејќи нашите производи веќе содржат прилагодени елементи за дистрибуција на воздух, изолација или пригушувачи на бучава. Транспортот е исто така евтин благодарение на малите тежини на нашите производи и фактот дека тие можат да бидат преклопени и складирани во мали кутии.

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Високи трошоци на поединечните елементи за дистрибуција на воздух, скапа инсталација и пуштање во употреба.

proc_hmostnost
yes2

МАЛА ТЕЖИНА

Текстилните дифузери и канали тежат помалку од 5 % од вкупната тежина на лимените канали. Тие се лесни за ракување и претставуваат минимално оптоварување за кровната конструкција.

 

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Големата тежина го отежнува ракувањето и транспортот и значително ја оптоваруваат кровната конструкција на зградата.

 

proc_kondenzace-2-2
yes2

БЕЗ КОНДЕНЗАЦИЈА

Употребата на пропустлива тканина го елиминира ризикот од кондензација на вода на површината на каналот.

 

no2

ЛИМЕНИ КАНАЛИ

Кондензацијата се јавува и каналот треба да биде изолиран.