Skip to content

Ventilacijski sustavi tekstilnih kanala za primjene u poljoprivredi

Prihoda Grow

Upravljanje okolišnim faktorima ključno je za uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru. Homogena temperatura i vlaga u zraku oko svih biljaka osiguravaju optimalnu transpiraciju i rast biljaka, čime se dobivaju zdrave biljke i veliki prinosi.

Tekstilni kanali omogućuju preciznu raspodjela zraka za optimalno upravljanje okolišnim faktorima! Jednostavni za postavljanje, predstavljaju značajnu uštedu u odnosu na metalne sustave te garantiraju optimalne uvjete za bilo koji usjev u zatvorenom prostoru, neovisno u veličini prostora.

Zračno strujanje po vašoj mjeri
Optimalna ventilacija zraka u razini biljaka pruža stalnu temperaturu i vlažnost ispod biljnog pokrova, osiguravajući na taj način pravilnu transpiraciju.
Različiti stadiji uzgoja i različite vrste biljaka zahtijevaju specifičnu količinu zraka i jačinu ispuha.

Sadnice, na primjer, ne trebaju toliko jak ispuh poput odrasle biljke, dok prostorije za sušenje biljaka često zahtijevaju velike količine zraka jednolikog, jednosmjernog i sporog ispuha kako bi se postigla najbolja kvaliteta proizvoda. Širok raspon mogućnosti, od laganog ispuha zraka kroz mikroperforacije do snažnog ispuha kroz sapnice, čini Prihoda difuzore optimalnim ventilacijskim sustavom za uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru.

Sprječavanje plijesni
Plijesan može predstavljati opasnost za razvoj biljnih kultura, kao i zdravstveni problem ako se unese u organizam. Upravo nedovoljan dotok zraka može pogodovati razvoju plijesni. Naime, među biljkama se stvaraju područja veće vlažnosti i različitih temperatura. Ovo je osobito problem kod uzgoja biljaka na više razina, što otežava ravnomjernu raspodjelu zraka.

Srećom, odgovarajućim ventilacijskim sustavom, odnosno tekstilnim kanalima može se održati idealna vlažnost i temperatura zraka kroz cijeli proces uzgoja i sušenja. Prihoda ventilacijski kanali mogu se prati i dezinficirati kako bi se osigurala potpuno čista i higijenska raspodjela zraka, također nudimo i antibakterijske materijale.

Nema brige oko kondenzacije
Jednolika raspodjela velike količine zraka osigurava homogenu temperaturu i vlažnost zraka u prostoru, a precizno kontrolirana raspodjela zraka osigurava optimalnu brzinu ispuha na razini usjeva.

Naši difuzori nisu samo lagani i jednostavni za postavljanje, već njihov propusni materijal također sprječava kondenzaciju zraka. Propusni materijali otklanjaju potrebu za skupim i teškim dvostrukim zidovima ili izoliranim metalnim kanalima, dok u isto vrijeme otklanjaju opasnost kondenzacije.

Sustavi po mjeri i optimalna ventilacija
Prihodini prilagodljivi ventilacijski sustavi nude raznolike načine postavljanja tekstilnih kanala kako bi se osigurala idealna raspodjela zraka, kao i kontrola vlage u zraku na svim razinama vertikalnog ili tradicionalnog uzgoja.

Prednosti:
• sprječavanje razvoja plijesni
• sprječavanje prijenosa onečišćenja i zaraze
• smanjenje operativnih troškova
• povećavan prinos usjeva
• smanjeno vrijeme sušenja
• fleksibilno strujanje zraka prema specifičnim potrebama

Zašto Prihoda Grow?
Uz naše, po mjeri rađene tekstilne kanale ventilacija je učinkovita; precizna raspodjela zraka stvara idealna uvjete za uzgoj biljaka u bilo kojem zatvorenom prostoru.
• raspodjela zraka prema potrebi prostora i vrsti uzgoja
• 40% jeftiniji sustav tekstilne ventilacije od metalnih sustava
• zahvaljujući posebnoj vrsti materijala nema opasnosti od kondenzacije
• lako, brzo i jednostavno postavljanje

Udobnost, sigurnost, produktivnost
Od velikih sustava s velikim količinama zraka do manjih sustava raspodjele zraka, naši tekstilni ventilacijski sustavi za svaku primjenu pružaju idealno, isplativo rješenje.