Skip to content

Tekstilni kanali za arene: složena instalacija

Dobra ventilacija igra ključnu ulogu u održavanju ugode posjetitelja/gledatelja u arenama. Upravo u tim velikim prostorima izazov je isporučiti pravu količinu ventiliranog zraka točno tamo gdje je potrebna, bez prevelike buke ili osjećaja propuha. Praktični način da se ovi problemi zaobiđu su upravo tekstilni kanali za dovod zraka i ventilaciju prostora.

Zašto za ventilaciju arena odabrati tekstilne kanale?

Velike arene/dvorane su prostori koji se koriste za različite namjene te svaki stoga ima specifične zahtjeve ventilacije zraka. Upravo ta potreba čini tekstilne kanale pravim izborom za ovakve prostore.

Tekstilni kanali su sustavi koje dizajniramo od nule i zbog toga smo u mogućnosti skrojiti sustav raspodjele zraka po mjeri svakog pojedinog prostora tako ispunjavajući njegove specifične zahtjeve.  Što jamči savršeni rezultat svaki puta.

Svim je arenama zajedničko što pokrivaju veliku površinu i što su napravljene za velike razine popunjenosti. Svaki gledatelj ima svoju toplinu tijela, kao što ju imaju i sportski timovi, izvođači i bilo koja oprema potrebna za održavanje događanja ili utakmica. Zbog toga arene imaju značajne zahtjeve za dobrim protokom zraka.

Budući tekstilni kanali mogu ispuhivati zrak čitavom svojom površinom, oni s lakoćom isporučuju velike količine zraka i usmjeravaju ga gdje je potrebno bez ometanja izvedbe ili događanja. Upravo iz tog razlog tekstilni kanali pravi su izbor za arene, koncertne dvorane i druge mjesta održavanja različitih velikih događanja. Veliki sustavi tekstilnih kanala su također i povoljni! Nadalje, oni nude još jednu neprocjenjivu prednost: lakoću i jednostavnost postavljanja.

Što čini sustave tekstilnih kanala jednostavne za postavljanje?

Tekstilni kanali su lagani

Arene koriste mnogo strukturnih elemenata koje podržavaju samo građevinu zbog svoje veličine. Postavljanje ventilacijskog sustava mora se prilagoditi postojećim elementima. Tekstilni kanali vrlo su lagani i zahtijevaju puno manje opreme za postavljanje, što je velika prednost u odnosu na teže ventilacijske sustave kao što su tradicionalni metalni kanali. Bilo da se postavlja uz pomoć vodilica, žice ili nekog drugog sustava, potporni sustav podržava svega 220 g po kvadratnom metru tkanine.

Postavljanje tekstilnih kanala je brže

Sami proces postavljanja sustava tekstilnih kanala brži je od postavljanja tradicionalnih sustava i pri postavljanju se koristi manje opreme.

Najprije se postavlja potporna konstrukcija. Zatim se tekstilni kanal jednostavno uvede u vodilice i dijelovi kanala se spoje patentnim zatvaračem kako bi činili neprekinuti kanal. Na ovaj je način proces postavljanja pojednostavljen i olakšan budući nema teških kanala koje treba nositi i podržavati.

Za projekte s kratkim rokom izvedbe, većina postavljanja se može odraditi i prije nego što sami kanali stignu na lokaciju. Potporni sustav može se postaviti ranije i stajati dok kanali ne budu spremni za instalaciju.

Fleksibilne opcije postavljanja

Već smo napomenuli da ne postoje dvije iste arene; svaka je različita i ima specifične zahtjeve ventilacije. Tekstilne kanale moguće je postaviti u najrazličitije moguće prostore, bez obzira koliko izazovnima se činili. Dizajniranjem sustava za točno određenu primjenu možemo prilagoditi svaki dio i granu sustava tako da se u potpunosti prilagodimo danom projektu. Na primjer, ne mora se za cijeli sustav koristiti ista potporna konstrukcija. Ako negdje postoje prepreke, tekstilni kanali prema potrebi mogu mijenjati visinu ovjesa ili razmak između njih. S druge strane, može se prilagoditi i sami raspored kanala tako da se u potpunosti izbjegnu prepreke.

Postoje mnogi razlozi zašto su tekstilni kanali najbolji izbor za arene: izrada po mjeri, prijenos velikih količina zraka s idealnom raspodjelom u prostoru te jednostavna i povoljna alternativa tradicionalnim metalnim sustavima za velike prostore. Povrh svega, brz i lak proces postavljanja tekstilnih kanala predstavlja značajnu prednost za arene i slične velike prostore.

Postavljanje naših kanala ne zahtjeva nikakve posebne alate. Mi pružamo podršku i stručni savjet kad god vam zatreba.