Skip to content

Tekstilni kanali u prehrambenoj industriji

Ravnomjerna ventilacija

U prehrambenoj industriji često dolazi do visokih opterećenja toplinskom energijom s obzirom na velik broj procesnih strojeva i osoba. Tipični zahtjevi za sobnu temperaturu u proizvodnim
područjima mogu varirati od +4  o C do +18  o C. Zbog visokih toplinskih opterećenja i niskih sobnih temperatura stvara se velika potreba za rashlađivanjem.

Uporabom tekstilnih kanala omogućuje se unos velike količine hladnog zraka bez osjećaja propuha, uz održavanje ugodnih radnih uvjeta. Radi se zapravo o sustavu obrnute ventilacije, pri čemu zrak izlazi iz kanala niskom brzinom i spušta se u zonu rada pod vlastitom gustoćom, jer je puno hladniji od okolnog zraka u prostoriji.

Tekstilni kanali u potpunosti zadovoljavaju i najstrože sanitarne propise.

Sanitarni propisi zahtijevaju da svi uređaji za preradu hrane budu dezinficirani i čisti. Tekstilni kanali mogu u potpunosti zadovoljiti te uvjete! Uz jednostavno pranje u perilici, dodatnom dezinfekcijom se mogu uništiti svi eventualno zadržani patogeni. Naše tkanine su izrađene od kontinuiranih vlakana, vrlo su glatke te ne dopuštaju nakupljanje nečistoća ili habanje. Teško gorive su, imaju antibakterijsku zaštitu (impregnirane su srebrom) i odgovaraju standardima ISO4 čistih soba.