Skip to content

Tekstilni kanali i ventilacija u skladištima

Nije jednostavno postići odgovarajuću ventilaciju u skladištima. Prijenos velikih količina zraka kroz prostore znatne veličine ozbiljan je izazov za planiranje ventilacije u skladištima. Prepreke kao što su stalci i oprema mogu ometati protok zraka i dovesti do stvaranja područja s ustajalim zrakom.

Rješenje? Tekstilni kanali Prihoda. Naši tekstilni kanali mogu raditi kao difuzori cijelom svojom dužinom i prenositi svježi zrak do svakog mjesta, što ventilaciju u skladištima čini u potpunosti jednostavnom.

 

Prilagođeni protok zraka

Svaki sustav Prihoda izrađen je po narudžbi i pruža optimalan model protoka zraka u prostoru. Sapnice se mogu koristiti za usmjeravanje zraka točno prema mjestu gdje je on potreban, čak i u slučaju zahtjevne ventilacije u skladištima s visokim stropovima. S obzirom na to da su izrađene od iste tkanine kao i naši kanali, sapnice su izuzetno vatrootporne, a certificirane su prema europskoj normi EN13501-1, razred B-s1, d0.

Brza i jednostavna ugradnja

Jednostavno je prijeći na tkaninu. Ugradnja je puno brža nego u slučaju sustava od krutih materijala, što stvara znatne uštede u smislu vremena i radne snage. Čak i kod velikih, složenih projekata znatno je smanjeno vrijeme zastoja u radu jer je svaki sustav stručno dizajniran da točno odgovara prostoru, a podešavanje nije potrebno.

Također, važno je napomenuti kako su tekstilni kanali cjenovno znatno povoljni od metalnih kanala!