Skip to content

Inovacije tekstilnih kanala Prihoda

Naši tekstilni kanali pravo su rješenje za raspodjelu zraka prema željama kupaca i specifikacijama prostora. Ponosni smo na paletu potpuno novih tehnoloških rješenja, a i posjedujemo nekoliko patenata koje naše tekstilne kanale čine jedinstvenima!

 

Za postizanje većeg dosega protoka zraka preporučamo ultrazvučno povezane sapnice promjera od 20 do 40 mm. Ovisno o statičkom pritisku i razlikama u temperaturi, doseg sapnica može biti više od 20 metara.

Dizajn tekstilnih džepova upotrebljava se za uravnoteženje skretanja zraka koji struji kroz perforacije. Protok iz posljednje rupe u redu usmjeren je pod određenim kutom s pomoću tekstilnog džepa i uravnotežuje skretanje zraka iz perforacija.

Kao idealno rešenje za uredske prostore, naš patent SquAireTex difuzora predstavlja alternativu standardnim istrujnim rešetkama u spuštenim stropovima. Naši stropni difuzori stvaraju ugodno strujanje zraka u radno područje, bez osjećaja neugodnog propuha.

Spiralno pojačanje Helix je metalna spirala umetnuta unutar tekstilnog kanala. Ona pomaže u stalnom održavanju cilindričnog oblika i rastezanju tkanine. Dijelovi Helixa duljine pet metara pričvršćeni su na patentne zatvarače koji spajaju pojedine dijelove kanala. Helix se može lako i brzo rastaviti za potrebe održavanja.

Naša tehnologija bojanja tkanina Prihoda Art, omogućuje proizvodnju tekstilnih kanala u svim bojama i nijansama te s mogućnosti aplikacije loga, fotografija, raznih motiva… Na taj način tekstilni kanal može postati oglasna površina ili se u potpunosti može uklopiti u interijer.

Jedan od naših patenata su mikroperforacije, usmjerene rupe promjera manjeg od debljine tkanine samog kanala. One pružaju brojne prednosti kada se upotrebljavaju za površinski dotok zraka pri maloj brzini, budući stvaraju ugodnu i ravnomjernu disperziju zraka.

Volimo naglasiti kako osim dobave zraka, Prihoda tekstilni kanali mogu se upotrebljavati i za usis. Zahvaljujući našoj patentiranoj zateznoj konstrukciji koja omogućuje proizvodnju kanala pravokutnog presjeka.

Ako je potrebna distribucija toplog, odnosno hladnog zraka u jednom kanalu, membranski difuzor je idealno rješenje. Membrana izrađena od lagane i nepropusne tkanine ušivena je vodoravno u sredinu difuzora te ovisno o potrebi distribucije propušta topli, tj. hladni zrak.

Kako bismo spriječili stvaranje kondenzacije na površini kanala i smanjili gubitak topline ili hlađenja, pri prijenosu zraka, proizvodimo izolirane ili dvostruke kanale sa slojem zraka u sredini.

Tekstilni prigušivač buke – QuieTex u sebi ima integriran sloj od 100 mm kamene vune s aluminijskom folijom, koji je s obje strane obložen tkaninom.

Trudimo se kontinuiranim nizom tehničkih inovacija i poboljšanja biti vodećim proizvođačem tekstilnih kanala na svjetskom tržištu.