Skip to content

Dizajniranje ventilacije na bazenima

Prilikom dizajniranja ventilacijskog sustava bazenskih prostora valja imati na umu kako su mokra tijela puno osjetljivija na strujanja zraka. Ventilacijski sustav stoga mora osiguravati blago strujanje zraka.

Na bazenima vladaju zahtjevni uvjeti stoga je potreban sustav koji će trajati, ali i biti jednostavan za održavanje. Ako se za ventilaciju bazena koristi tradicionalni sustav od krutih, limenih kanala, mora se imati na umu kako su oni glomazni, teški te trebaju biti zaštićeni posebnim premazom kako bi se izbjegla korozija.  Održavanje bi svakako trebalo obaviti više puta tijekom vijeka trajanja standardnih limenih kanala.

Naši tekstilni kanali izraženi su od 100 % poliestera koji je otporan na koroziju u okruženju s klorom. Našim tkaninama nisu potrebni dodatni premazi ni boje, što je čini savršenim materijalom za ventilaciju na bazenima.

Materijal nije propusan i neće se začepiti tako da kanale nije potrebno ukloniti kako bi se očistili radi učinkovitosti, možda će ih trebati oprati ili očetkati u svrhu uklanjanja prenesene prašine na površini kanala.

Radi optimalne ventilacije, tekstilne kanale na bazenima postavljamo na strateške pozicije kako bi zrakom očistili ostakljene površine i uklonili kondenzaciju te kako bismo osigurali da je zrak koji dovodimo među kupče u minimalne brzine.

Trudimo se osigurati i da preko površine bazena struji minimalna količina zraka kako bi se raspršili nekondenzirajući plinovi koji se mogu nakupiti neposredno iznad površine vode, bez uzrokovanja isparavanja.

Naši ventilacijski sustavi na bazenima imaju 10-godišnje jamstvo za materijal i šivane spojeve, otporni su na koroziju, a sustav je posebno dizajniran kako bi odgovarao zahtjevima projekta, uključujući mogućnost biranja između devet standardnih boja ili tiskanja određenih boja, poruka ili logotipova koji odgovaraju dizajnu.