Skip to content

Naše inovacije i specijalnosti

Više inteligencije u raspodjeli zraka

Uveli smo nekoliko tehničkih inovacija i poboljšanja na tržište. Posjedujemo nekoliko patenata (dalje u tekstu „PP” ili „patent tvrtke Prihoda”). U mnogim slučajevima navedenim u nastavku mi smo i dalje jedina tvrtka koja isporučuje navedene inovacije.

proc_kondenzace-2-2

MIKROPERFORACIJE (PP)

Usmjerene rupe promjera manjeg od debljine tkanine dizajn su koji je patentirala tvrtka Příhoda s.r.o. One pružaju brojne prednosti kada se upotrebljavaju za površinski dotok zraka pri maloj brzini.

proc_kondenzace-2-2

TEKSTILNI DŽEPOVI ZA KONTROLU ZRAKA

Tekstilni džepovi upotrebljavaju se za uravnoteženje skretanja zraka koji struji kroz perforacije. Rješenje se temelji na kombinaciji dvaju protoka zraka slične pokretne sile. Protok iz posljednje rupe u redu usmjeren je pod određenim kutom s pomoću tekstilnog džepa i uravnotežuje skretanje zraka iz perforacija.

proc_kondenzace-212-2

SQUAIRETEX® (PP)

Ravni difuzori instalirani u spuštenim stropovima ne moraju biti izrađeni od lima; naša paleta SquAireTex difuzora potpuno je prikladna alternativa. Osim toga, možete odabrati bilo koju boju ili motiv.

proc_kondenzace21-2-2

TEKSTILNE SAPNICE

Ultrazvučno povezane sapnice promjera od 20 do 40 mm izvrstan su način postizanja većeg dosega protoka. U odnosu na plastične sapnice značajno su otpornije na vatru i bolje su postojanosti na kanalu.

proc_kondenz1ace-2-2

KANALI S NEGATIVNIM TLAKOM (ODVOD)

Naša patentirana zatezna konstrukcija omogućuje nam proizvodnju kanala pravokutnog presjeka koji se mogu upotrebljavati i za odvod.

DSC_2487-1-1024x683

SPIRALNO POJAČANJE HELIX

Unutar difuzora umetnuta je metalna spirala prekrivena tkaninom. Ona pomaže u stalnom održavanju cilindričnog oblika i rastezanju tkanine. Dijelovi Helixa duljine pet metara pričvršćeni su na patentne zatvarače koji spajaju pojedine dijelove kanala. Spiralu se može lako rastaviti za potrebe održavanja. Također je izrađena za većinu vrsta ovjesa. Potrebno rastezanje tkanine postiže se zatezačima ugrađenima u profile i slijepe prirubnice.

dwq

TEKSTILNI ZATVARAČ (PP)

Prvi tekstilni zatvarač na tržištu upotrebljava se za privremeno zatvaranje odvojka ili dijela kanala.

21

IZOLIRANI I DVOSTRUKI KANALI (PP)

Kako bismo spriječili stvaranje kondenzacije na površini kanala i smanjili gubitak topline ili hlađenja, proizvodimo izolirane ili dvostruke kanale sa slojem zraka u sredini.

fee

MEMBRANSKI DIFUZOR

Membranski difuzor kombinira dvije potpuno različite metode raspodjele zraka. Membrana izrađena od lagane i nepropusne tkanine ušivena je vodoravno u sredinu difuzora. Naizmjenično pokriva jednu ili drugu polovicu difuzora. Kada se zagrije membrana prekriva gornju polovicu difuzora, a zrak prolazi kroz niz rupa u silaznom smjeru prema radnom području. Kad se ohladi membrana prekriva donju polovicu difuzora. Hladni zrak prolazi kroz mikroperforacije koje se nalaze u gornjoj polovini difuzora i polako, bez neugodnog propuha, struji u radno područje.

Druge opcije, pojedinosti i specijalnosti

Podesiva duljina – Duljina se može promijeniti tijekom montaže

 

Podesivi luk – Kut se može promijeniti tijekom montaže

 

Podesiva perforacija – Regulacija protoka zraka

 

Ujednačivači (Ekvilizatori) – Smanjenje turbulencije protoka zraka

 

Prigušivač – Ujednačenje statičkog tlaka

 

Amortizer udara – Uklanjanje učinka protoka zraka na kraju difuzora